Szegmentális stabilizációs tréning

Szegmentális stabilizációs tréning

Az úgynevezett szegmentális stabilizációs tornával történő kezelési mód sikeres a fájdalmak csökkentésében valamint megszüntetésében, speciálisan alkalmazva mindenzt a derékfájdalom esetében is.

Az utóbbi években egyre inkább fontosabb szerepet kap ezen kezelési módszer, melynek fő célja az aktív funkció javításán túl, az ízületek védelme, sérülések megelőzése valamint a fájdalom elkerülése. A tréning eredményeképpen egy erős, stabil izomfűző aktvilása történik, amely segítségével a derékra ható erők optimizálhatóak.

A törzsünk stabilizálásában résztvevő globális (felületes hát és hasizmok) és lokális ( medencealapi, mély hasizmok és mély hátizmok) izmoknak elsődleges szerepük van a tréning során. A gyakorlatok kivitelezése nagy ismétlésszámmal és kevés megterheléssel valósul meg.

A tréning hatására fájdalom csökkenés valamint az ún. becsípődött derék érzés megszűnik. A kezelés eredményeként a páciensek hosszabb fájdalommentes időszakokról számolnak be, mely elsőként a terápia első szakaszára jellemző. Az ún. alapozó időszak után a fő cél az izom terhehetőségének javításán van, valamint cél a stabil törzsfűző megerősítése.

Mindennek eredményeként egy fájdalommentes, stabil derék elérhető válik.