Bejelentkezés H-P: 8.30-11.30

Szolgáltatások

Válasszon szolgáltatást

Gerincsérv és a gerincet érintő akut fájdalmak ellátásában alkalmazandó mozgásprogram

A Robin McKenzie, új-zélandi gyógytornász által kidolgozott McKenzie-módszervagyis a Mechanikai Diagnózis és Terápia (MDT) az egyik legelterjedtebb kezelési eljárás, mely magába foglalja a gerincproblémák speciális vizsgálatát és kezelését is.

Leghatékonyabb terápia a gerincferdülés, tartászavar, valamint Scheuermann kór kezelésére

A terápia alkalmával a szenzomotoros tartásjavítás eszközeinek felhasználásával, proprioceptív- és exteroceptív ingerekkel segítjük a pácienst a helytelen tartás felismeréséhez és a korrekcióhoz.

Célja az ízületek védelme, sérülések megelőzése és a fájdalom elkerülése

A tréning hatására csökken a fájdalom, illetve megszűnik a “becsípődött derék” érzés. A terápia első szakaszát, az ún. alapozó időszakot követően, a páciensek hosszabb fájdalommentes időszakokról számolnak be. Ezt követően a fő cél az izom terhehetőségének javítása, illetve a stabil törzsfűző megerősítése. 

Száraz tű kezelés a myofascialis fájdalom megszüntetésére

A triggerpontok által keltett panaszokat myofascialis tünetegyüttesnek is nevezik (angol rövidítéssel MFS). Ezalatt lokálisan kisebb vagy nagyobb kiterjedésű fájdalmakat értünk, amelyeket túlterhelés illetve izomsérülések okoznak. száraz tű kezelés kezelés a triggerpontok feloldására és az izomtónus normalizálására irányul.

Jade köves fascia lazítás a könnyedebb fájdalommentes mozgásért

A Gua Sha egy speciális hagyományos kínai eszközös terápia, mely segítségével a fasciális adhéziók, azaz letapadások és myalgiás izomcsomók helyét térképezzük fel, és oldjuk őket. A terápia során speciális jade kőből vagy csontból készült eszközöket használunk, annak megfelelően, hogy melyik izom a kezelni kivált terület.

Komplex terápia a megfelelő ízületi- és testi működés visszaállítására és az újra sérülés kockázatának csökkentésére

Kezelés során a hirtelen bekövetkező sérülések, mint például rándulás, ficam és törés terápiája, illetve a helytelenül végzett sportolás következményeinek rehabilitációja megvalósul.

Ajánlott sportsérülések, fájdalmas és gyulladásos tünetek, helytelen testtartás és fejfájás esetében

A taping technika egy speciális 24 órás információs terápia, mely során egy pamut alapanyagból készült latex nélküli tapaszt különböző ragasztási technikákkal felhelyezünk a bőrre. Elsősorban gyógytorna kiegészítésére valamint kezelések közötti időszakban hatékony terápia.

Miért jöjjön el hozzám?

  • Nálam otthonos, családias légkörben tud gyógyulni
  • A megbeszélt időpontban Ön az első és egyetlen
  • Az összes szolgáltatás mindig elérhető
  • Emberközpontú, rugalmas hozzáállás fogadja
  • Holisztikus alapokon nyugvó, komplex, alapos kezelést kap

Vendégeim mondták

Ajánlom Katát mindenkinek, akinek bármilyen mozgásszervi problémája van. Miért? Mert egy lelkiismeretes, alapos, megbízható hölgyről van szó, akin látszik hogy a szívét-lelkét és a tudását beleteszi a betegei gyógyulása érdekében, mindegy milyen napja volt vagy mennyire fáradt. Minden alkalommal ugyanazt a figyelmet megkaptam. Több ismerősömnek is ajánlottam Őt éppen a fentiek miatt és örültem hogy rajtuk is olyan eredményt produkált, ami igazolta a leirtakat. Ismeretlenül adtam neki a bizalmam, amit egy cseppet sem bántam meg. Aki nem hiszi el a soraimat, próbálja ki maga. Jobbulást mindenkinek!

Ditta

Mint ember és mint szakember is egyaránt szuper a leányzó. Csodálatoson mozog a nyakam, csodát műveltél a fájos nyakammal, ARANY kezed van!

Domokos Magdolna

Kata nagyon lelkiismeretesen, nagy hozzáértéssel, szeretettel és odafigyeléssel foglalkozik a betegeivel. Terápiája során az egész embert nézi, nem csak az adott kórképet. Többféle módszert egyénre szabottan ötvöz. Nyitott az újabb technikák iránt. Köszönet érte.

Dombovári Katalin

Katalin a munkáját a páciens állapotához mérten, teljes odafigyeléssel teszi. Az előzetes vizsgálat után elmondta, mitől van a fájdalmam. Rendszeresen járok hozzá, minden kérdésemre kapok választ, rengeteget segített és segít nekem a mai napig is. Fizikailag sokkal jobban érzem magam. A foglalkozások és kezelések tiszta, csendes és hangulatos környezetben folynak. Csak ajánlani tudom mindenkinek, fiataloknak és időseknek egyaránt. Nagyon sokat köszönhetek neki.

Nemes Judit

Nagyon nagy fájdalommal jelentkeztem Katánál. Egy gyerekkori baleset miatt a felső 2-es nyakcsigolyámból letört egy darab, ami a negyvenes éveim közepétől megnehezítette mindennapjaimat. Végső elkeseredésemben kerestem fel Katát. Ma már teljesen fájdalommentesen élem a napokat, csak néha jelentkezem kontrollra. Ami bevallom a lelkemre is nagyon hatással van!

Maruzs Móni

Nomen est omen: Arany Katalin gyógytornászra teljes mértékben igaz! Arany szívvel, arany kézzel fordul az emberek felé, nem ismer lehetetlent. Nyitott a világ dolgaira elmélyül a kelet nyújtotta évezredes gyógyító tudásban, melyet integrál a modern kor tudásanyagával mindezt azért, hogy hatékonyan tudjon segíteni. Mindezeket egy sikeres kizáródott porckorong sérv műtét utáni peroneus bénulás rehabilitáció során tapasztaltam. A foglalkozások olyan hatékonyan zajlottak, hogy műtét után két hónapra tünetmentesen gyógyultam, ma már síelek! Köszönöm a sorsnak, hogy megismerhettem Katalint.

Szendrő László

Másfél hónap porckorongsérv miatti szenvedés miatt kerültem Katához. Már 2-3 alkalom után jelentős javulást éreztem. A maximális szakmai hozzáértése mellett nagyon sokat segített a pozitív kisugárzása és a lelki támogatása ebben a minden szempontból fájdalmas időszakban. Kata az igazi gyógymód!

Szécsi Marcsi

Súlyos nyaki porckorongsérv problémával kerültem kapcsolatba Katával. Betegségemből odafigyelésével és terápiájával műtét nélkül kigyógyultam. Nagyon segítőkész, kiváló terapeuta. Minden gyógyulásra vágyónak szívből ajánlom.

Maruzs Gábor

Amikor meglett a gerincvizsgálatom eredménye az orvos fűzőt javasolt. Azóta hatalmas javulást mutatott ki az újabb röntgen, ami csak Neked köszönhető. Örülök, hogy találkoztam Veled és hálás vagyok Neked amiért segítettél.

Sepovics Nóra

2018. Novemberben műtöttek nyaki gerincsérvvel. Orvosilag sikeres volt a műtét, mégis komoly vállfájdalmam maradt. El voltam keseredve, mikor Katihoz kerültem. A kezelések hatására elkezdtem javulni. Nagyon jól képzett, mellette kedves és közvetlen is, hangulatban dolgozunk együtt. Hosszú még az út, de most már hiszem, hogy a segítségével teljesen rendbe fogok jönni.

Galambos Natália