Rólam

„Tégy jót a testeddel, hogy a lelked szívesen lakjon benne.” (Avilai Szent Teréz)

Arany Katalin vagyok, alap végzettségem okleveles gyógytornász-fizioterapeuta MSc. Felsőoktatási tanulmányaimat a Miskolci Egyetem Egészségügyi Karán kezdtem, ahol gyógytornász (BSc) diplomát szereztem. Részese maradtam a Miskolci Egyetem életének, ugyanis mestertanárként oktattam gyógytornász hallgatókat, segítve őket a szakemberré válás rögös, olykor nehéz lépcsőin. Örömmel tölt el, hogy jelenleg is külső konzulensként szakmai tudásommal és tapasztalataimmal hozzájárulhatok ahhoz, hogy megalapozott tudással rendelkező, empatikus gyógytornászokkal gazdagodjon a szakma.

Tanulmányaimat a Semmelweis Egyetem fizioterápia mesterképzés szakán folytattam, ahol elmélyíthettem szakmai tudásomat és bővítettem a Terrier- féle lágyrészmobilizáció, Mulligan,- valamint Mailtand-manuálterápiás ismereteimet.

2019 tavaszán részt vettem Hertfordban, Angliában a Sports Therapy UK által szervezett Dry Needling alap és haladó tanfolyamon, ahol Nemzetközi Száraz Tű Kezelő Terapeuta oklevelet kaptam. 2019 őszétől pedig a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Kar Neurológiai szakgyógytornász képzésének hallgatója lettem.

Folyamatosan publikálok egészségügyi folyóíratokban ( Patika Magazin, Bébik, kicsis és nagyok c. ), és több szakmai könyv társszerzője vagyok, és számos szakmai konferencia meghívott előadója.

Egyre inkább éreztem, hogy valami másra vágyom, ahol saját szakmai tapasztalataimat elképzeléseimnek megfelelően kamatoztathatom, és ezáltal egy holisztikus szemléletű egyénre szabott terápiát alkalmazhatok.

Az egyetemi évek alatt nyitottam a keleti alternatív terápiák irányába, tudásomat ennek megfelelően bővítettem. Megismerkedtem különböző mozgásterápiával, mint például Tai-Chi, Chi kung, Wai Tan Kung, valamint Thai, Do-in, Yumeiho és Shiatsu masszázs fogásaival.

Szemléletem fejlődését nagymértékben meghatározta, hogy személyesen is megtapasztalhattam a hagyományos kínai orvoslás gyógyító hatását. Egyre inkább nyilvánvalóvá vált számomra, hogy egy beteg kezelése komplex kell hogy legyen, és a test-lélek-szellem, mint egység harmóniájának megteremtésére kell törekedni. Az ehhez vezető úton fogni kell a páciensek kezét és segíteni őket.

Egyre inkább elmélyültem az indiai ayurvéda és pránajáma, jóga világában. Mindamellett, hogy önismereti fejlődésemet nagy mértékben segítette, a saját testem és lelkem energetikai egyensúlyát megtanultam irányítani és fejleszteni. Ezen utamon végig vezettek és a mai napig segítenek a Magyar Jóga Akadémia és Ahimsza Jógaközpont két vezetője, Selmeci Csongor és Selmeciné Bogdán Ágica, valamint az Aryan központ vezetője Dr. Csizmadia Ágnes. Dr. Christopher Norris által tartott Yoga in Physiotherapy tanfolyam résztvevőjeként pedig gerincterápiás jógaterapeuta lettem valamint elvégeztem az egyedülálló ayurvédikus jógaterapeuta képzést.

Célom, hogy szaktudásommal, holisztikus szemléletemmel, valamint emberszeretetemmel segítsek mindazokon, akik ezt tőlem kérik. Vallom és hiszem, hogy megfelelően adaptált, személyre szabott minőségi mozgással hatással lehetünk többek között izomzatunkra, csontjainkra, szív-érrendszerünkre, hormontermelésünkre, kedélyállapotunkra, megteremtve magunknak egy teljes értékű életet. Álmom immáron beteljesült, ugyanis sikerült egy olyan központ megalkotása, melyben ötvözni tudom a gyógytorna és alternatív módszerek, jóga gyógyító hatását, ahol nem csak a test, de a lélek ápolása is megvalósul.

TANULMÁNYAIM:

Gyógytornász-fizioterapeuta BSc ( Miskolci Egyetem Egészségügyi Kar)

Fizioterápia MSc (Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kar)

Neurológiai szakgyógytornász folyamatban (Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi kar)

TOVÁBBKÉPZÉSEK:

McKenzie „A” Kurzus – A lumbális gerinc

McKenzie „B” Kurzus – A nyaki és háti gerinc

Funkcionális elasztikus taping – alap és haladó

Modern Scoliosis Terápia I. Rész

Modern Scoliosis Terápia II. Rész

Dry Needling Basic Course (Hertford, Anglia)

Dry Needling Advanced Medical Acupuncture Course (Hertford, Anglia)

GUA SHA course ( Mark Perren Johns – SPA ACADEMY)

Yoga in Physiotherapy ( Dr. Christopher Norris – Anglia)

Jóga energetika tanfolyam ( Ahimsza Jógaközpont , Veszprém)

Pránajáma oktatásmódszertan tanfolyam ( Ahimsza Jógaközpont, Veszprém)

Kínai Képmedicina tanfolyam Xu MIngtang professzor vezetésével

Az életvitelt segítő eszközök elméleti és gyakorlati ismereteinek jelentősége a fogyatékkal élők esélyegyenlőségének megvalósulásában”  – továbbképzés

Természetgyógyász és Egészségügyi alapmodul – Alternatív mozgás- és masszázsterápia tanfolyam részvétel

PUBLIKÁCIÓK ÉS KÖNYVMEGJELENÉSEK

Bébik, kicsik és nagyok és Patika Magazin (folyamatos megjelenések)

Orvosképzés c. folyóirat – XC. Évfolyam 2.szám

Diáktudomány VIII.kötet – Miskolci Egyetem Tudományos Diákköri Munkáiból

Vízgyógyászat c. könyv (Oláh Csaba- Sandra Sándor)

Vendégeim mondták

Ajánlom Katát mindenkinek, akinek bármilyen mozgásszervi problémája van. Miért? Mert egy lelkiismeretes, alapos, megbízható hölgyről van szó, akin látszik hogy a szívét-lelkét és a tudását beleteszi a betegei gyógyulása érdekében, mindegy milyen napja volt vagy mennyire fáradt. Minden alkalommal ugyanazt a figyelmet megkaptam. Több ismerősömnek is ajánlottam Őt éppen a fentiek miatt és örültem hogy rajtuk is olyan eredményt produkált, ami igazolta a leirtakat. Ismeretlenül adtam neki a bizalmam, amit egy cseppet sem bántam meg. Aki nem hiszi el a soraimat, próbálja ki maga. Jobbulást mindenkinek!

Ditta

Mint ember és mint szakember is egyaránt szuper a leányzó. Csodálatoson mozog a nyakam, csodát műveltél a fájos nyakammal, ARANY kezed van!

Domokos Magdolna

Kata nagyon lelkiismeretesen, nagy hozzáértéssel, szeretettel és odafigyeléssel foglalkozik a betegeivel. Terápiája során az egész embert nézi, nem csak az adott kórképet. Többféle módszert egyénre szabottan ötvöz. Nyitott az újabb technikák iránt. Köszönet érte.

Dombovári Katalin

Katalin a munkáját a páciens állapotához mérten, teljes odafigyeléssel teszi. Az előzetes vizsgálat után elmondta, mitől van a fájdalmam. Rendszeresen járok hozzá, minden kérdésemre kapok választ, rengeteget segített és segít nekem a mai napig is. Fizikailag sokkal jobban érzem magam. A foglalkozások és kezelések tiszta, csendes és hangulatos környezetben folynak. Csak ajánlani tudom mindenkinek, fiataloknak és időseknek egyaránt. Nagyon sokat köszönhetek neki.

Nemes Judit

Nagyon nagy fájdalommal jelentkeztem Katánál. Egy gyerekkori baleset miatt a felső 2-es nyakcsigolyámból letört egy darab, ami a negyvenes éveim közepétől megnehezítette mindennapjaimat. Végső elkeseredésemben kerestem fel Katát. Ma már teljesen fájdalommentesen élem a napokat, csak néha jelentkezem kontrollra. Ami bevallom a lelkemre is nagyon hatással van!

Maruzs Móni

Nomen est omen: Arany Katalin gyógytornászra teljes mértékben igaz! Arany szívvel, arany kézzel fordul az emberek felé, nem ismer lehetetlent. Nyitott a világ dolgaira elmélyül a kelet nyújtotta évezredes gyógyító tudásban, melyet integrál a modern kor tudásanyagával mindezt azért, hogy hatékonyan tudjon segíteni. Mindezeket egy sikeres kizáródott porckorong sérv műtét utáni peroneus bénulás rehabilitáció során tapasztaltam. A foglalkozások olyan hatékonyan zajlottak, hogy műtét után két hónapra tünetmentesen gyógyultam, ma már síelek! Köszönöm a sorsnak, hogy megismerhettem Katalint.

Szendrő László

Másfél hónap porckorongsérv miatti szenvedés miatt kerültem Katához. Már 2-3 alkalom után jelentős javulást éreztem. A maximális szakmai hozzáértése mellett nagyon sokat segített a pozitív kisugárzása és a lelki támogatása ebben a minden szempontból fájdalmas időszakban. Kata az igazi gyógymód!

Szécsi Marcsi

Súlyos nyaki porckorongsérv problémával kerültem kapcsolatba Katával. Betegségemből odafigyelésével és terápiájával műtét nélkül kigyógyultam. Nagyon segítőkész, kiváló terapeuta. Minden gyógyulásra vágyónak szívből ajánlom.

Maruzs Gábor

Amikor meglett a gerincvizsgálatom eredménye az orvos fűzőt javasolt. Azóta hatalmas javulást mutatott ki az újabb röntgen, ami csak Neked köszönhető. Örülök, hogy találkoztam Veled és hálás vagyok Neked amiért segítettél.

Sepovics Nóra

2018. Novemberben műtöttek nyaki gerincsérvvel. Orvosilag sikeres volt a műtét, mégis komoly vállfájdalmam maradt. El voltam keseredve, mikor Katihoz kerültem. A kezelések hatására elkezdtem javulni. Nagyon jól képzett, mellette kedves és közvetlen is, hangulatban dolgozunk együtt. Hosszú még az út, de most már hiszem, hogy a segítségével teljesen rendbe fogok jönni.

Galambos Natália